Biszku Béla és 2012

2012.09.10. 16:23

Persze, 1956 nagyon rég volt és azóta sok víz lefolyt már a Dunán. De az is biztos, hogy nem lehet elfelejteni azt az októberi (inkább novemberi) tragédiát, ami ahhoz a rengeteg halálhoz vezetett, amiért most Biszku Bélát gyanúsítják. Rendben van, 91 éves, de kit érdekel?
f.jpg

A hír ugye az, hogy akár életfogytiglanra is ítélhetik azt az embert, aki az 1956-os forradalom utáni megtorlásokért felelős. Mert igen, bár sokan nem tudják, de a mai napig köztünk élt, sőt lőszert tartott saját házában Biszku Béla. Egyáltalán nem éldegél rosszul, mindene megvan, és meglepően tiszta az elméje is. Már ami biológiai szempontból tiszta. Mert ugyanolyan vérlázító és pökhendi, mint amilyen az egész kommunista rendszer volt. Még mindig nem ismeri el bűnösségét és nem is fogja ebben biztosak lehetünk. De mi is a probléma Biszku Bélával?
images.jpg

A probléma elsősorban az, hogy 2012-t írunk. Ugyan voltak már próbálkozások (főleg Jobbik és Fidesz részről) arra vonatkozóan, hogy megbüntessék azokat az embereket, akik részt vettek ebben a bizonyos megtorlásban, de politikai okokból nem lehetett megvalósítani az elképzeléseket. Most viszont, a köztudott kétharmaddal és jelentős politikai támogatással meg lehet. És jelen pillanatban semmi nem tesz boldogabbá ennél. Mert Biszku Béla pontosan az az ember, aki arról tehet, hogy van "magyaros mentalitás". Nyilván most a negatív előjeles mentalitásról beszélek. A sunyiságot, a kétszínűséget, a mismásolást és azt az emberfajtát testesíti meg, aki adót csal, aki nem vállal felelősséget semmiért. Ismerős embertípus? Hát persze.
Tudniillik, ez az ember azt mondja, hogy "Nagy Imre (...) megérdemelte a sorsát". És igen, ez az ember 1989 után köztünk élt szabadon, miközben minden évben nagy ünnepséggel megünnepeltük és megsirattuk az '56-os hősöket. Mi is pontosan azt tettük egészen eddig, amit ő, kivéve, hogy mi nem ölettünk meg ezreket. Sajnálom, de ez van. Mi is kétszínűek voltunk, mert ennek 1989-ben kellett volna megtörténnie. Mi is hazudtunk a múltról, mert nem okoltuk Biszkut. Mert az nem elég, hogy tudjuk: igen, ő is felelős. Nem elég. Mert az sem elég, hogy igen, tudom, hogy adót kell fizetnem. Így nem lesz adófizetés sosem, ha "csak" tudom, hogy kell fizetnem. Biszku Béla és társainak ezért kell megfizetniük. Azért, hogy ilyen embereket nevelt fel a történelem, mint a mai magyar nép elég jelentős része. 
biszku-bela(2).jpg

Végezetül, hadd említsek meg egy számomra fontos dolgot. Nem éltem 1956-ban, így nem tudom, milyen lehetett. Annyit viszont nagyon is tudok, hogy mennyit ér egy emberélet. Semmi nem ér annyit. Ha pedig logikusan gondolkozunk, akkor belátjuk, ez az ember több ezer emberéletet vett el. Gyermekek, asszonyok és fiatalemberek haltak meg, miatta. És ő maga 91 éves. És én állítom, csakis azért élhet még Isten engedelmével a mai napig, hogy végre valahára elszámoltassák. Mert ez a nap történelmi. Biszku Béla történelmi jelentőségű alak, aki pontosan azt érdemli, hogy 91 évesen börtönbe vonuljon. És nem kívánok halált neki, soha nem tenném senkivel. Azt viszont kívánom, hogy Magyarország döbbenjen rá, ki kell köpnünk a szennyet a szánkból. Ebben pedig ez az elszámoltatás segít a legtöbbet.

A bejegyzés trackback címe:

https://myosotis.blog.hu/api/trackback/id/tr164766704

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hullanak a "szentek" - potyognak az angyalok 2012.09.11. 09:03:21

Úgy tűnik, hogy most végre elővesszük a fél lábbal a sírban lévő egykori vadállat katonáinkat, akik nagy bizonyossággal okoztak fájdalmat kortársaiknak. Csatáry László és Biszku Béla méltán a legrohadtabb korban élt kiváltságosként, s mindkettejük alko...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása