Egy nap mind megöregszünk...

2012.09.25. 22:13

Asaf Avidan a mostani bejegyzés lényege. Olyan egyéniségre bukkantam ugyanis, aki nem tud nyugodni hagyni. Folyamatosan új gondolatokat ébreszt és olyan kényelemmel lovagolja meg a zenei világot, hogy az félelmetes. Ez az izraeli fiú olyan újdonság, amit nehéz nem észrevenni. A "One day/Reckoning Song" című száma pedig egy csodálatos élet-mocsár, benne is ragadtam.
asaf_avidan_by_stavraham-d362z83.jpg

Nem is csak Asaf Avidanról van itt szó. Arról az érzésről, amit a dallamok adnak át egész egyszerű módon. Nincs sok baj, nincs érthetetlenség. Annál több szimbolika és továbbérzés. Annak nem kell semmit sem mondani, aki kicsit is érezte már az idő múlását. Azt, hogy mennyire másképp látja az ember a múltban történteket az idő előrehaladtával. Nem lehet azt mondani, hogy nincs érzés. Nem lehet, mert Asaf Avidan nem engedi. És bár a belinkelt videó egy kicsit elektronikusabb (ami segíti a monotonitás élvezetét), de az üzenet maradt. Öregszünk és megbánunk. Öregszünk, és megértjük azt, amit addig képtelenek voltunk. Olyan csoda ez az idő, hogy beleborzongok. Csakúgy, mint Asaf Avidan. Pontosan érti az időt, nem habozik ezt kimutatni. 

Más dolog az idő előremozdulásáról, másképpen mondva elmúlásáról keseregni, meg megint más megérteni a folyamatot. Az emberek többsége, vallással és mindenféle egyéb dologgal próbálják az időt magyarázni. Természetesen a válasz mindig magunkban van. Mennyire tudom felhasználni az időt, amit kaptam. Elvesztegetem-e vagy sem? Mert ha igen, mit tudok tenni annak érdekében, hogy ez a jövőben ne így legyen. Mert végtére is az ember azért született, hogy éljen. Könnyű ezt megérteni. Viszont hacsak lebeg és az életet kihasználatlanul hagyja, akkor bizony keserves a végjáték. És tudnunk kell: végjáték márpedig lesz. Attól függ a száj íze akkor, hogy mit tettünk egész életünkben. Volt-e olyan történet, amit elmesélhettünk volna? Volt-e?

A bejegyzés trackback címe:

https://myosotis.blog.hu/api/trackback/id/tr934802588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása